بازار بزرگ
بدون شک دیر یا زود مقصد شما به استانبول خواهد افتاد! استانبول هم که یکی از مناسب ترین بازارهای دنیا را برای خرید کردن در اختیار دارد پس چرا با آن آشنا نشوید؟! بازار کاپالی چارشی استانبول در واقع منطقه ای است که از بازار بزرگ استانبول شروع می شود و تا بازار معروف ادویه ی استانبول امتداد یافته است. این بازار سابقه ای تاریخی در خرید و فروش انواع و اقسام اقلام مصرفی از گذشته های دور تا به حال بوده است. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، بازار کاپالی چارشی استانبول را بهتر بشناسیم.
همه چیز درباره ی بازار کاپالی چارشی استانبول
بازار کاپالی چارشی استانبول که به آن بازار بزرگ هم می گویند، یکی از جذاب ترین مکان هایی است که در استانبول وجود دارد! می پرسید چرا؟! زیرا در این مکان هم می توان خرید کرد و هم ساعت ها گشت و گزار کرد و با استانبول واقعی آشنا شد. بازار بزرگ استانبول یا به عبارتی دیگر بازار کاپالی چارشی استانبول دارای ۶۵ خیابان سر پوشیده است که روی هم رفته ۴ هزار مغازه، کافه، رستوان، مسجد و محوطه ی باز را شامل می گردد.
بر اساس استناد به کتب تاریخی و یافته های باستان شناسان و کارشناسان، بازار کاپالی چارشی استانبول قدیمی ترین و بزرگ ترین بازار سر پوشیده در سراسر دنیا است که در آن انواع مغازه ها در زیر یک سقف گرد هم آمده اند. یادتان باشد که سمج ترین فروشندگان دنیا نیز در این بازار وجود دارند. شما هنگامی که در این بازار به قصد خرید وارد شدید، باید خیلی مهارت شناخت جنس و همچنین مهارت چانه زدن داشته باشید. زیرا همه ی مغازه داران این بازار، در فروشندگی بسیار مهارت دارند و شما را متقاعد خواهند کرد تا از آن ها خرید کنید. پیشنهاد می کنیم که در زمان ورود به این بازار یک نفس عمیق بکشید و حالت دفاعی به خودتان بگیرید که زیاد جرات نزدیک شدن به شما پیدا نکنند. 😉
این مرکز خرید روزانه بین ۲۵۰هزار تا ۴۰۰ هزار نفر بازدید کننده دارد. همچنین این مرکز خرید در سال ۲۰۱۱ میلادی در لیست پر بازدید ترین بازار های دنیا، به مقام اول دست پیدا کرد. در آن سال بیش از ۹۱ میلیون و ۲۵۰ هزار از این بازار بازدید کرده بوده اند!
توجه! بازار کاپالی چارشی ۲۱ ورودی دارد و بهتر است که شما به نقشه های این بازار دقت نمایید زیرا احتمال گم شدنتان بسیار زیاد است.
تاریخچه ی بازار کاپالی چارشی استانبول
بازار کاپالی چارشی استانبول که همانطور که گففتیم به آن بازار بزرگ استانبول نیز می گویند، به دستور سلطان محمد دوم معروف به سلطان محمد فاتح در سال ۱۴۶۱ و پس از فتح قسطنطنیه یا همان استانبول امروزی، بر روی خرابه های بازار دوران بیزانس ساخته شد که در سال های گذشته، دوبار در اثر آتش سوزی تخریب شده است. یک بار در سال ۱۹۴۲ میلادی این بازار دچار آتش سوزی شد که خرابی هایی برجای گذاشت.
یک بار هم در سال ۱۹۵۴میلادی که در اثر یک آتش سوزی مهیب این بازار تقریبا نابود شده بود. به هر حال در هر دو مورد بازار به سرعت و شبیه به ساختار اولیه ی خود بازسازی شد و طرح قدیم خود را با آن طاق ها و قوس های گذرگاه هایش حفظ کرد. برای حفظ کردن شکل اصلی و تاریخی این بازار، حتی سعی شد که آبخوری هایی که در وسط گذرگاه های بازار وجود داشت نیز دوباره در جای قبلی خود با کاشی و سنگ مرمر ساخته شوند.
فروشندگان بازار کاپالی چارشی استانبول
شاید برایتان عجیب باشد که چرا باید فروشندگان این بازار را بشناسید و یا این که این فروشندگان با دیگر فروشنده ها در جهان چه فرقی دارند؟ باید خدمتتان عرض کنیم که همانطور که بالاتر اشاره کردیم، فروشندگان بازار کاپالی چارشی استانبول در امر فروشندگی بسیار تبحر دارند! مهارت این فروشندگان در حدی است که شما اگر چیزی را هم نخواهید آن ها چنان با بازار گرمی حس نیاز به آن وسیله را در شما زنده می کنند که شما متقاعد به خرید کردن از آن ها می شوید. فروشندگان در این بازار به چندین زبان صحبت می کنند و اول تنها از شما می خواهند که به کالاهای آن ها نگاهی بیندازید. یادتان باشد که فروشنده بهترین قیمت را زمانی به شما پیشنهاد می کند که ببیند شما در حال ترک مغازه ی او هستید و از خرید کردن منصرف شده اید.
- ۹۸/۰۲/۱۶